Συνέντευξη στον Ελεύθερο

Συνέντευξη στην εφημερίδα ”Ελεύθερος”

 

Από την οδό Νιόβης φθάσαμε στα αιματηρά γεγονότα  του Ελμπασάν. Η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι Αυτή  η έξαρση της εγκληματικότητας που κατά τη γνώμη σας οφείλεται;
Η δραματική επιδείνωση της βαριάς εγκληματικότητας  τα τελευταία τρία χρόνια είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία και η διόγκωση της ανεργίας είναι τα κύρια κοινωνικά αίτια, τα οποία σε συνδυασμό με την αποσάθρωση του συστήματος αστυνόμευσης και ποινικής καταστολής, αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, δημιούργησαν μια πρωτοφανή ατμόσφαιρα προσωπικής και οικογενειακής ανασφάλειας για τους πολίτες.
Γίνεται όμως και μια προσπάθεια να αποδοθούν οι ευθύνες μόνο στους αλλοδαπούς οικovομικούς πρόσφυγες, η οποία θα έλεγα είναι και άδικη. 
Οι λαθρομετανάστες αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην βαριά εγκληματικότητα, πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα από τον τεράστιο αριθμό ξένων, κυρίως Αλβανών, που γεμίζουν τις ελληνικές φυλακές. Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε όλους τους μετανάστες αλλά στους κακοποιούς που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και ήλθαν στην Ελλάδα, σπέρνοντας τον τρόμο στα παραμεθόρια χωριά και τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Προσφάτως και επισήμως αποκαλύφθηκε ότι στη χώρα μας δρούσαν και καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν και αλλού οι ευθύνες. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;

Η ύπαρξη του τεράστιου καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει στη χώρα μας η μάστιγα των ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι και εδώ πολύ μεγάλες, καθώς αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένα μέτρα, για τη λήψη των οποίων η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι στο σωστό δρόμο αλλά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργεioυ Δικαιοσύνης, σχεδόν νομιμοποιείται το λιανεμπόριο ναρκωτικών και μειώνονται δραστικά τα πλαίσια ποινών που προβλέπονται για τους εμπόρους ναρκωτικών, ακόμη και για τους πλέον ειδεχθείς.
Η Νέα Δημοκρατία ποια μέτρα προτείνει για την προστασία του ‘Ελληνα πολίτη, ο οποίος αισθάνεται και είναι ανασφαλής;
Η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η προστασία του ‘Ελληνα πολίτη αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα, ενδεικτικά αναφέρω την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, τη δημιουργία Αρχηγείου Αστυνομίας, την κατάργηση των αποτυχημένων Πολυδύναμων Aστυνομικών Τμημάτων και την καθιέρωση σύγχρονου και ελεγχόμενου  καθεστώτος της εισόδου των αλλοδαπών.

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Οτζαλάν  στο Ιμραλί, ο Κούρδος ηγέτης φέρεται να έχει κατηγορήσει την Ελλάδα, τόσο για τη σύλληψή του όσο και για τις σχέσεις της με το ΠΚΚ. Ποιό είναι το δικό σας σχόλιο;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη για τη σύλληψη  του Οτζαλάν αποδεικνύονται  περίτρανα από τα ίδια τα γεγονότα, ανεξάρτητα από τις ομολογίες στις οποίες προβαίνει ο ίδιος είτε ενσυνείδητα, είτε ως αποτέλεσμα εξαναγκασμού. Στην υπόθεση Οτζαλάν, τόσο πριν από την είσοδό του στη χώρα, όσο και μετά, η κυβέρνηση εμφανίστηκε δίγλωσση και διπρόσωπη, χωρίς να έχει γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος, με αποτέλεσμα την κουρδοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής, την καταρράκωση του διεθνούς κύρους  της χώρας μας και την ενίσχυση  της Τουρκίας, η οποία έχει πλέον ένα πλεονέκτημα, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όποτε θελήσει, ανάλογα με τη διεθνή συγκυρία.
Η εξέλιξη αυτής της δίκης νομιμοποιεί τον χαρακτηρισμό μιας δημοκρατικής δίκης με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί μέχρι σήμερα δεν διαπιστώθηκε καμία ευρωπαϊκή αντίδραση;
Η εικόνα του κατηγορούμενου Οτζαλάν  μέσα στο γυάλινο κλουβί, η κακοποίηση των συνηγόρων του και η παρεμπόδιση τους να υπερασπίσουν τον πελάτη τους και ο εξαγριωμένος τουρκικός όχλος που κραυγάζει εντός και εκτός δικαστηρίου, απαιτώντας την κεφαλή του Οτζαλάν επί πίνακι, αποδεικνύουν ότι πρόκειται όχι για κανονική δίκη αλλά για παρωδία δίκης, η οποία απλώς παρέχει κάποιο πρόσχημα στους γνωστούς πάσης φύσεως φιλανθρώπους της Δύσης.

 

Μια καταδικαστική  απόφαση θα επηρεάσει και το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στη χώρα μας;

Ουδόλως θα το επηρεάσει αφού η απόφαση θα εκδοθεί μετά από ένα μήνα.
Πως κρίνετε την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και ο αγροτικός τομέας;
Το τριτοκοσμικό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας και παιδείας και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων με συνέπεια μια κατ’ εξοχήν αγροτική χώρα, όπως η Ελλάδα να κατακλύζεται από εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα αποδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επί δεκαπενταετία κυβερνούν τη χώρα.

 

Κύριε Ανδρεουλάκο, το κεντρικό σύνθημα του κόμματός σας κάνει λόγο για ένα νέο ξεκίνημα. Τι μπορεί να προσδοκά ο ‘Ελληνας πολίτης την επόμενη μέρα από τη Νέα Δημοκρατία;

Το καινούριο  ξεκίνημα που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία προδήλως αφορά την Ελλάδα και  σημαίνει να αφήσουμε πίσω τη γκρίζα Ελλάδα της παρακμής, της αποσύνθεσης, της μιζέριας και της αναποτελεσματικότητας στην οποία την έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.  Για τη Νέα Δημοκρατία, νέο ξεκίνημα σημαίνει εξυγίανση της οικονομίας, με παράλληλη μέριμνα του κράτους για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική, ώστε να ακούγεται και να υπολογίζεται η φωνή της χώρας μας στο εξωτερικό, μέριμνα για τους θεμελιώδεις τομείς της υγείας και της παιδείας, πάταξη της εγκληματικότητας και δημόσια διοίκηση όχι δυνάστη αλλά στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι θεωρητικά μη αναστρέψιμο, νομιμοποιείσθε να ζητήσετε πρόωρες εκλογές;

Η διενέργεια εκλογών είναι συνταγματικό προνόμιο της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Σημίτη. Κατά συνέπεια, η διενέργεια βουλευτικών  εκλογών δεν εξαρτάται από τη Νέα Δημοκρατία, οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

 

Είσθε αισιόδοξος για την οριστική επίλυση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία μετά τη σχετική υπογραφή της κατ’ αρχήν συμφωνίας για το Koσσυφοπέδιo;

Όταν θα έχει επιτευχθεί η ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία, θα μπορεί κάλλιστα να λεχθεί το γνωστό γνωμικό «Η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε».