Συνέντευξη στην REAL NEWS (29.04.2012)

1. Ποιό είναι κατά την άποψή σας το μεγαλύτερο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών;

     Από το εάν θα έχουμε καθαρή λαϊκή εντολή και ισχυρή Κυβέρνηση θα εξαρτηθεί η θέση μας όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αν δηλαδή θα είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρίες ή θα έχουμε ομότιμη συμμετοχή. Και βεβαίως το εάν θα σταθούμε στα πόδια μας ή θα φθάσουμε σε μια άτακτη καταστροφική χρεοκοπία.

2. Ποιοί είναι οι βασικοί άξονες της υποψηφιότητάς σας στην Β’ Αθηνών;

     Με ενδιαφέρουν πρωτίστως δύο θέματα. Καταρχήν να κοπεί με το μαχαίρι η λαθρομετανάστευση, να σφραγιστούν δηλαδή τα σύνορά μας, όπως το έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια το Ισραήλ, γιατί διαφορετικά θα χαθούμε ως ελληνικό κράτος, ως ελληνική κοινωνία, ως τόπος με μια ιστορική διαδρομή 6.000 ετών. Κατά δεύτερον η ανάπτυξη. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις παραγωγικές μας δομές παντού: στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στην εξαγωγή και εκμετάλλευση του πάσης φύσεως ορυκτού μας πλούτου, πρωτίστως δε των υδρογονανθράκων, και στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία όπως είναι διαρθρωμένη κινείται στα πλαίσια του 1950-1960. Διότι έτσι μόνον θα παραχθεί πλούτος, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα κατακτήσουμε τις ξένες αγορές και θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους.

3. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απείχατε συνειδητά από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ποιοί παράγοντες συνετέλεσαν στην απόφασή σας να επιστρέψετε και να διεκδικήσετε εκ νέου την ψήφο των πολιτών;

     Έφυγα συνειδητά και με σκοπό να μην επιστρέψω. Επιστρέφω, όμως, όχι τόσο επειδή με επιστράτευσε το κόμμα μου, αλλά γιατί με επιστράτευσε η συνείδησή μου. Όταν η πατρίδα και ο λαός μας βρίσκονται στο σημείο που βρίσκονται,  έκρινα ότι δεν έχω το δικαίωμα να ιδιωτεύω.

 4. Ποιά πιστεύετε πως είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από την οικονομική ύφεση;

      Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να κάνουμε οι πάντες την προσωπική μας υπέρβαση. Να γίνουμε καλύτεροι, εργατικότεροι, εντιμότεροι και αποτελεσματικότεροι. Να επιδιώκουμε το ατομικό μας συμφέρον μόνον μέσα από το συλλογικό συμφέρον. Κάθε πράξη στην καθημερινότητά μας να διέπεται από αυτήν την αρχή. Να αγοράζουμε για παράδειγμα ελληνικά προϊόντα. Έτσι θα πάρει  μπροστά η παραγωγική μας μηχανή, θα παραχθεί πλούτος και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

 5. Τα κρούσματα διαφθοράς στο πολιτικό σκηνικό αυξάνονται διαρκώς και ο κόσμος ζητά την τιμωρία των ενόχων. Ποιες διαδικασίες πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθηθούν για να επέλθει η κάθαρση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας;

     Θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, που ουσιαστικά καθιερώνει το ακαταδίωκτο των πολιτικών προσώπων και να θεσπιστεί ότι κάθε αδίκημα που σχετίζεται με την διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι απαράγραπτο και η ποινική του δίωξη γίνεται από τον Εισαγγελέα – και όχι από την Βουλή- και δικάζεται σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία, όπως δικάζονται όλοι οι πολίτες.